Main content

Bedwantsen herkennen

Bedwantsbeten << worden meestal verward met muggenbulten. Ook is het helaas zo dat het niet aantreffen van bedwantsen niet betekend dat zij er niet zitten. Bedwantsen zijn de grote kampioen in verschuilen en verstoppen, dit kunnen ze zelfs doen in uw wekkerradio of stopcontacten.

Persoonlijk ADVIES NODIG? << (kosteloos en vrijblijvend)

Bedwantsen komen ongeveer één keer per acht dagen uit hun schuilplaats voor eten, ons bloed dus. Hierin zijn ze nog eens zeer geraffineerd ook! In 99% van de gevallen wachten bedwantsen totdat wij slapen voordat zij ons bijten.

In bijna alle gevallen houden bedwantsen zich schuil in en rond ons bed, dichtbij waar mensen slapen. Wel moeten wij erbij vermelden dat bedwantsen ook in bussen, treinen, vliegtuigen en zelfs op kantoor aangetroffen kunnen worden.

Uiterlijk bedwantsen:

• Ongeveer 6 mm lang • Afgeplat uiterlijk • Ovaalvormig lichaam • 6 pootjes en 2 duidelijke antenne • Eitjes zijn wit of witgeel en 1 mm lang • Volwassen exemplaren zijn roodbruin van kleur (kan zwart lijken) • Nimfen, de kleine bedwantsen zijn transparant en na een bloedmaaltijd rood • Kunnen enorm hard lopen voor z’n klein insect

SIGNALEN BEDWANTSBESMETTING

Allereerst kunt u bij toeval als u wakker wordt van een bedwantsbeet de BEDWANTS zelf aantreffen. Ook kan het zijn dat u bedwant(sen) ziet lopen bij een grote bedwantsenbesmetting. De bedwants is een (snel) kruipend insect die (meestal) donker van kleur is. Heeft u een transparant, wit of rood beestje in of rond het bed aangetroffen? Ook dit kan een bedwants zijn, dit heeft te maken met de levensstadia waarin het aangetroffen exemplaar zich verkeerd.

U treft bloedvlekjes aan op het hoeslakken, matras en/of bijvoorbeeld de deken. Kleine onverklaarbare bloedvlekjes kunnen een aanwijzing zijn voor een bedwantsbesmetting. Deze bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van de bedwants. Wees ook alert bij het aantreffen van zwarte puntjes in bed, op de lattenbodem enz.

Ook kunt u velletjes tegenkomen! Bedwantsen vervellen in het proces naar volwassen worden.

Kenmerkende bedwantsen geur – Wat is een bedwantsen geur? Bij een grote bedwantsenplaag ontstaat er een vieze zoete geur. Bedwantsen kunt u dus ruiken als zij in grote aantallen aanwezig zijn.

Het aantreffen van eitjes. Bedwantsen leggen eitjes die zeer moeilijk te zien zijn. U kunt de eitjes tegenkomen in naden en kieren. Kijk ook in de zoom van het matras naar deze doorzichtige, witachtige eitjes.

Komen één of meer van bovenstaande signalen overeen? BELANGRIJK! Voorkom verspreiding naar andere ruimtes in uw woning of bedrijf. VERPLAATS GEEN SPULLEN en neem contact << op! Aan de hand van uw postcode direct contact, voor alle gemeentes in Nederland.

Wilt u meer weten over?

-hoofdpagina bedwantsen <<

-Bel mij terug formulier <<

-Ongediertebestrijdenshop.nl <<