Main content

Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen worden vaak meegenomen onze woning in via de bagage vanaf vakantie of een hotelovernachting. Ook kunt u bedwantsen in huis halen door het binnenhalen van tweedehands spullen of kleding.

Voorkomen van bedwantsen

Laat alle spullen die mogelijk met bedwantsen besmet zijn BUITEN!

Koffers die (mogelijk) besmet zijn buiten uitpakken en het wasgoed buiten sorteren. Stop de vuile was direct in goed afsluitbare plastic zakken. Voor meer zekerheid kunt u ook voor een 100% in water oplosbare zak kiezen, de was kan dan met zak en al de wasmachine in. Bent u nog op het logeer/ vakantieadres? TIP, bestel deze speciale wateroplosbare zakken alvast in de webshop << zodat u bij aankomst thuis direct aan de slag kan met bedwantsen voorkomen in uw woning.

Ook eventuele nieuwe kleding die u gekocht heeft moet u als besmet behandelen!! Laat de goed afsluitbare wateroplosbare zakken met inhoud buiten staan totdat deze direct de wasmachine in kunnen. De bedwantsen en de eitjes worden pas vernietigt bij 60 graden, lang wasprogramma.

Na het wassen heeft het de grote voorkeur deze was gelijk in de droger te stoppen!

Heeft u spullen die niet in de wasmachine kunnen? Een andere optie is om de spullen in te vriezen, laat de spullen 3 dagen lang in de vriezer zitten. Pas ook op met de koffer! Neem deze niet mee uw woning in, ook niet afgesloten in een plastic tas! Wist u dat bedwantsen 1 jaar zonder voeding kunnen. Met andere woorden, als u de besmette koffer na een half jaar uit de plastic tas haalt voor een nieuwe vakantie of reis kunt u alsnog de woning besmetten.

Treft u bedwantsen aan of wordt u gebeten door bedwansten op uw logeerverblijf? “Neem bedwantsen niet mee naar huis” Kosteloos persoonlijk advies << of direct hulp nodig? Vanzelfsprekend kunt u ook gebruik maken van het bel me terug formulier <<

Een goede mogelijkheid is om spullen te laten behandelen voordat deze (terug) uw woning ingaan.

Hoofdpagina Bedwantsen bestrijden <<