Main content

Bedwantsenbeet herkennen

Hoe ziet een bedwantsbeet eruit?

De uiterlijke kenmerken van een bedwantsbeet kan per mens verschillen. Er zijn ook mensen die geen allergische reactie van een bedwantsbeet krijgen terwijl de meeste mensen hiervan (weken) flinke jeuk ervaren. Ook staat vast dat ons lichaam de beet van een bedwants steeds sneller herkend en de allergische reactie steeds heftiger wordt.

Omdat niet iedereen (gelijk) op een bedwantsbeet reageert kan het lijken dat sommige mensen niet gebeten worden. Als u samen in een bed ligt kan het dus lijken dat er maar één gestoken of gebeten wordt door dit kruipend insect.

Ook de tijdsduur tussen de beet van een bedwants en de allergische reactie die daarvan het gevolg is kan per mens verschillen. Vaak is deze reactie vrij snel en heftig, veel heftiger en langer dan bij een muggenbult.

Jeuk en rode vlekken door een bedwantsbeet

Kenmerken van een bedwantsbeet

• Heftige jeuk

• Rode vlekken

• Rode bultjes

• Rode uitslag

Rode vlekken en jeuk door bedwantsbeten

Bij bedwantsen komt het vaak voor dat u 3 beten op een rijtje heeft. (Dit hoeft dus niet) De bedwantsen die tijdens hun maaltijd gestoord worden bijten op een plekje ernaast weer. Als u 3 beten op een rijtje heeft kan dit ook tussen alle anderen beten zijn . Een ander kenmerk van bedwantsbeten is dat de bedwantsen u vooral bijten op de zijde waarop u slaapt. Vaak lijken de beten van bedbugs ook op muggenbulten, muggen prikken meestal niet meerdere keren bij elkaar. Wordt u gebeten of gestoken op plaatsen die onder de dekens liggen, dus waar muggen niet komen, dit kan zeker wijzen op bedbugs.

Bijten bedwantsen alleen mensen?

Katten, honden en vogels kunnen ook een slachtoffer worden van bedwantsen. Wel hebben bedwantsen GROTE voorkeur voor mensenbloed! Deze beestjes in bed zijn niet eenkennig, ieder mens zullen zij bijten voor een bloedmaaltijd.

Bedwantsen bijten, maar hoe?

• De bedwants steekt zijn steeksnuit in de mensenhuid

• Er wordt eerst een verdovende en anti- stollingsmiddel geïnjecteerd door de bedwants

• De bedwants zuigt zijn lichaam vol bloed

Zijn bedwantsen (beten) gevaarlijk?

Het idee van bijtende beestjes in bed levert veel mensen slapeloze nachten op wat in sommige gevallen psychische klachten kan opleveren. Gelukkig is uit studies gebleken dat het bijna onmogelijk is dat bedwantsen ziektes over brengen aan mensen. Vaak als mensen contact opnemen voor vrijblijvend advies is onderstaande zin zeker geen uitzondering!

“Het is om gek van te worden! Wij willen maar één ding, snel ervan af”

Dit lichtschuwe (snelle) kruipende insect komt alleen tevoorschijn voor een maaltijd, dit gebeurd gemiddeld 1x per 8 dagen. Als wij mensen slapen komt de bedwants ons bed ingekropen om te bijten en bloed te nuttigen. Als de honger gestild is (+/- 8 minuten) gaat de bedwants terug zijn schuilplaats in.

Meer over:

Hoofdpagina bedwantsen <<

Vrijblijvend advies en offerte <<