Main content

Kakkerlakken doodtrappen

Is het verstandig om een kakkerlak dood te trappen?

Trekt het doodtrappen van kakkerlakken geen nieuwe kakkarlakken aan, vermenigvuldigen kakkerlakken zich dan niet, worden kakkerlakken dan niet verder verspreid omdat eitjes onder uw schoenzoon blijven plakken?

Moet je een kakkerlak doodtrappen?

Door de vele verhalen over het doodtrappen van kakkerlakken is er veel verwarring ontstaan, maar wat is nu waar?

Kakkerlakkeneitjes die onder uw schoenen plakken

Kakkerlakken eitjes blijven onder schoenen plakken als je een kakkerlak doodtrapt? Dit verhaal is zeer onwaarschijnlijk! Als moederkakkerlak zich bedreigt voelt kiest zij voor eigen leven en laat het ei pakketje direct los. Als u wel een kakkerlak doodtrapt met een ei pakketje is de kans zeer minimaal dat de eitjes nog in takt zijn. Ook eitjes die in theorie onder uw schoenen kunnen blijven plakken zullen dit niet overleven.

Vanzelfsprekend is het wel verstandig achtergelaten eipakketjes te verwijderen. Zorg dat het pakketje vernietigt is met bijvoorbeeld kokend water voordat deze in de vuilnisemmer gedeponeerd wordt.

Kakkerlak dood trappen trekt nieuwe kakkerlakken aan

Het werkelijke probleem bij kakkerlakkenoverlast is dat kakkerlakken goede verstoppers zijn, en bijna altijd lichtschuw. Als men een kakkerlak doodtrapt is de kans zeer minimaal dat dit de eerste en enigste kakkerlak in de omgeving is. Vaak zijn kakkerlakken al met grote aantallen aanwezig als u voor de eerste keer een kakkerlak aantreft. Hierdoor kan het lijken dat een dode kakkerlak alle soortgenoten uit de stad aantrekt.

Wat wel waar is over doden kakkerlakken!

Doordat kakkerlakken dode soortgenoten opeten kan het wel de aanwezige kakkerlakken aantrekken. Dit zijn dus kakkerlakken waarvan u al overlast had zonder dat u dit waarschijnlijk wist. Kortom, kakkerlakken dood trappen kan weinig kwaad. Wat ook duidelijk is dat u met het doodtrappen van kakkerlakken geen kakkerlakkenplaag onder controle krijgt.

Dode kakkerlakken gebruiken voor een kakkerlakkenbestrijding

Bij kakkerlakkenoverlast is het advies van Informatiepunt Ongedierte om hiervoor altijd een gediplomeerd ongediertebestrijder voor in te schakelen. Neem kosteloos CONTACT > op voor Vrijblijvend Advies en Offerte. Aan de hand van uw postcode wordt u direct doorgeschakeld naar een specialist voor uw gemeente, in heel Nederland.

Het grootste voordeel van een gediplomeerd kakkerlakkenbestrijder is zijn vakkennis en ANTI KAKKERLAKKENGEL die NIET voor particulieren verkrijgbaar is.

De gel waarmee de kakkerlakkenbestrijder kakkerlakken bestrijd is zeer effectief en gebruiksvriendelijk. U hoeft niet uw woning of bedrijf te verlaten tijdens de kakkerlakkeninspectie of het aanbrengen van deze kakkerlakken bestrijdingsgel. De kakkerlakkengel kan tijdens de bedrijven door aangebracht worden, dit zonder dat het middel opvalt.

Werking Kakkerlakkengel

Kakkerlakken eten van de aantrekkelijke kakkerlakkengel. De kakkerlakken sterven na het eten van deze gel spoedig. Kakkerlakken eten ook dode soortgenoten op. De anti kakkerlakken gel die alleen verkrijgbaar is voor de professional zorgt voor 7 keer doorvergiftiging.

Kakkerlakken worden dus aangetrokken door de aantrekkelijke gel en eten hiervan. Ook als kakkerlakken hun dode soortgenoten opeten die het middel hebben binnengekregen sterven zij hieraan, dit gaat zo zeven keer door.

Een ander groot voordeel is dat u aanwezig kan blijven tijdens de bestrijdingsactie. Er wordt geen gebruik gemaakt van een gifspuit of spuitbus met schadelijke nevel. Ook kan dit kakkerlakkenbestrijdingsmiddel worden aangebracht zonder dat het opvalt.

Gaat u ook voor de zekerheid van een gediplomeerd kakkerlakkenbestrijder voor uw gemeente?

Nu niet in de gelegenheid om telefonisch contact op te nemen, of wilt u sowieso liever vrijblijvend teruggebeld worden. BEL MIJ TERUG >formulier.

Kakkerlakken, meer weten?

HOOFDPAGINA KAKKERLAKKEN >