Main content

Diervriendelijk muizen vangen

Het diervriendelijk wegvangen van muizen in huis kan een goede optie zijn om van muizenoverlast af te komen.

Is muizen diervriendelijk vangen doeltreffend?

Muizenvallen om muizen diervriendelijk te vangen kan een doeltreffende manier zijn om van muizen in huis af te komen. Vooral in het beginstadium van de muizenoverlast heeft deze manier een goede kans van slagen. In de vangunit kan de muis gelokt worden door bijvoorbeeld pindakaas, chocolade of een professionele lokstof voor muizen.

Muizen lokstof >

Vanzelfsprekend is de plaats waar de diervriendelijke muizenval neergezet wordt zeker zo belangrijk. Plaats een diervriendelijke muizenval altijd waar sporen van muizenactiviteit waargenomen worden. (muizenpoep, knaagschade, enz.)

Bestaat muisvriendelijk?

Niet altijd. Als er gekozen wordt om de muis levend te vangen moeten de diervriendelijke muizenvallen regelmatig gecontroleerd worden! Het liefst meerdere keren op een dag, maar minimaal dagelijks. De huismuizen > zijn schuwe beestjes die slecht tegen stress kunnen. Als een diervriendelijk gevangen muis te lang opgesloten zit kan deze dood aangetroffen worden in de vangunit. De muis is dan dood gegaan door stress. Als u niet dagelijks tijd heeft om de vangunits te controleren is het de vraag of dit wel de meest diervriendelijke methode is om van de muizenplaag af te komen. Misschien zijn muizenklemmen > dan een betere optie.

Tip bij het diervriendelijk wegvangen van muizen! Zet de vangunits voor zonsondergang neer en controleert deze gelijk de volgende ochtend. (gebruik altijd handschoentjes om menselijke geur te voorkomen op de muizenval)

Muisvriendelijk een muis gevangen, wat nu?

Ons advies is om de muis buiten de bebouwde kom vrij te laten op minimaal 500 meter van uw woning af. Laat de muis niet in de buurt van andere huizen vrij waar de muis kan binnendringen en voor overlast kan zorgen.

Gaat een muis dood als deze uitgezet wordt?

Als er dieren zijn die een kans maken om op een vreemde plaats te overleven behoren hier zeker huismuizen bij. 100% zekerheid heeft u natuurlijk nooit, vooral in de winter met weinig voedselaanbod buiten is het vanzelfsprekend moeilijker overleven. Wat we wel zeker weten is dat muizen een groot aanpassingsvermogen hebben. Het zijn meesters in overleven en voortplanten, het is natuurlijk niet voor niks dat huismuizen bijna overal ter wereld voorkomen.

Voordelen levend muizen vangen

-de muis wordt niet gedood

-geen gif in huis

-milieuvriendelijk

-vangunit is herbruikbaar

-op veel plaatsen in huis toe te passen

-geen kans op resistente muizen

-geen lijdensweg voor de muis (bij regelmatige controle muizenval)

-geen kans op doorvergiftiging aan bijvoorbeeld de kat of roofvogels

-veiliger voor de omgeving

-ook buiten te gebruiken

Nadelen levende muizenval

-meestal niet afdoende bij grote muizenplaag in huis

-moet regelmatig gecontroleerd worden

Hoofdpagina Muizen Bestrijden

Muizen bestrijden >

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Landelijke Dienst! Kom kosteloos in contact met een gediplomeerd muizenbestrijder voor uw gemeente. Ook voor het diervriendelijk wegvangen van muizen, advies kost niets.

085-029 8511 <<

(Lokaal tarief, 24/7)

Diervriendelijke muizenval aanschaffen

Kijk in de webshop > van Ongediertebestrijdenshop.nl.