Main content

Muizen in huis

Wat zijn de kenmerken van muizenoverlast in huis, herkend u er één of meer?

Knaagschade door muizen in huis >

Knaagschade is in veel gevallen te herkennen aan twee evenwijdige groeven, ongeveer 1 a 2 millimeter uit elkaar. De twee groeven komt door de blijvend groeiende snijtanden die bijgehouden worden aan uw meubels, plinten, kabels, en bijvoorbeeld plastic. Klik op bovenstaande titel “knaagschade door muizen in huis” voor meer informatie.

Muizen getrippel op het plafond en krassende geluiden

Bij muizenoverlast tussen het plafond wordt het kenmerkende geluid van getrippel vooral in de avond en nacht gehoord. Bij zonsondergang worden muizen pas echt actief, de krassende geluiden beginnen dus vooral in de avond! Kunt u op het verlaagde plafond kijken? Zoek dan naar keutels en bekijk of het muizenkeutels zijn.

Theoretisch is het ook mogelijk dat er ratten > tussen het plafond zitten, maar in de meeste gevallen heeft u met huismuizen > te maken! Heeft u al muizen in huis waar gezien, in bijna alle gevallen zijn dit huismuizen.

Nestmateriaal muizen aangetroffen

Voor het bouwen van een nestje gebruikt moedermuis takjes, papier, karton en bijvoorbeeld isolatiemateriaal. U kunt het gebruikte nestmateriaal tegenkomen, deze materialen wordt door moedermuis overal vandaan gehaald en naar het nest gebracht. U kunt dus versnippert materiaal (zijn) tegenkomen. Het nestmateriaal kunt u dus tegenkomen waar muizennesten gebouwd worden. Muizen houden van veilige en warme plaatsen zoals: in spouwmuren, bovenop planfonds en op de zolders. Ook kunnen muizen zich nestelen achter de keuken, achter de koelkast en in bijvoorbeeld keukenkastjes.

Een vreemde geur in huis

Heeft u een vreemde geur in huis en verdenkt u flinke muizenoverlast? Dit is goed mogelijk! Muizen poepen en plassen overal waar zij lopen. Vooral de mannetjes muizen zorgen voor geuroverlast, zij zetten hun territorium af met sterk ruikende urine. Bij een muizenplaag kan er een muskusachtige geur ontstaan. Deze geur is vooral te ruiken op afgesloten plaatsen zoals in kasten, op zolder of bijvoorbeeld in kelders.

Muizenkeutels

Muizenkeutels in huis? Het aantreffen van muizenkeutels in huis is een duidelijk signaal dat u te maken heeft met muizenactiviteit. Het komt vaker voor dat er nog geen muizen waargenomen zijn bij het aantreffen van deze uitwerpselen van de muis. Heeft u al eerder muizenoverlast in huis gehad en twijfelt u of het oude muizenkeutels zijn? Verwijderd alle muizenkeutels en kijk of er komende dagen nieuwe keutels liggen. Knaagdieren zoals muizen laten deze keutels achter op plaatsen waar ze komen. Kijk vooral waar veel muizenactiviteit kan zijn: keukenkastjes, onder de keuken, op keukenkastjes en uw voorraadkast. Muizen komen vaak s ’nachts op uw voedingsmiddelen af. Kijk ook goed langs alle muren in huis, dit omdat muizen zich meestal langs de muur verplaatsen.

Hoe zien muizenkeutels eruit?

Muizenkeutels zijn het best te vergelijken met hagelslag, alleen vaak iets groter. De uitwerpselen van een muis zijn 3 tot 8 millimeter lang met een dikte van 1 tot 3 millimeter. Het formaat kan een beetje variëren zoals u ziet, belangrijk kenmerk is dat het de vorm van hagelslag heeft en het begin en einde vaak een beetje spits is.

Twijfelt u? Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies met het landelijke service nummer:

085-029 8511 <<

(lokaal tarief, 24/7) Aan de hand van uw postcode direct contact, in heel Nederland!

Zekerheid van een gediplomeerd ongediertebestrijder voor uw gemeente. U kunt kosteloos een offerte aanvragen, vrijblijvend advies krijgen en bij spoedgevallen snel geholpen worden.

Constateren van buiksmeer

Op plaatsen waar veel muizen aanwezig zijn kunt u buiksmeer constateren, dit vooral op in- en doorgangen en de route die gelopen wordt door de muizen. Dit donkere buiksmeer is vuil en vet van de muizenvacht dat tijdens het lopen de wanden en vloer raakt. Muizen lopen meestal strak langs de muur om gevaar vanaf boven te verkleinen. (muizeninstinct tegen roofvogels)

Hoofdpagina muizen bestrijden >

Webwinkel voor muizenbestrijdingspakketten >