Main content

Muizen schade in huis

Knaagschade door muizen

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom muizen knaagdrang hebben. Muizen knagen namelijk overal aan. Dit doen ze niet alleen voor voedsel of om uw woning of bedrijf binnen te dringen.

Muizen knagen

Muizen hebben snijtanden die bijgehouden moeten worden! De snijtanden van muizen blijven een hele muizenleven groeien. Met het geknaag aan onze spullen zoals aan plastic, hout, kabels, bekleding en meubelen worden deze tanden bijgehouden en geslepen. Een muis die zijn blijvend groeiende snijtanden niet afslijt gaat dood.

Kunnen muizen brand veroorzaken?

Knagen muizen op stroomkabels? Ja helaas wel, in sommige gevallen kan dit kortsluiting en in extreme gevallen zelfs brand veroorzaken. Zo worden in de agrarische sector waarschijnlijk aardig wat stalbranden veroorzaakt door knagende muizen.

Schade aan voorraden

Genoeg muizenvoer in huis, hiermee bedoelen wij uw eigen voedselvoorraad. Voordat men overlast van muizen in huis heeft is het voedsel binnen handbereik voor deze knaagdieren. In de meeste gevallen worden onze voedselvoorraden niet opgeborgen in hard plastic bakken en/ of metalen blikken. Totdat we muizen in huis hebben! Meer weten over muizen voorkomen >

Muizen eten graag mee >

De muizen knagen door verpakkingen heen om bij het voedsel te komen, denk hierbij ook aan verpakkingen zoals hondenbrokken enz..

Muizen besmetten meer voedsel dan zij nodig hebben! Muizen in huis hebben 3 a 5 gram voeding nodig per dag. In de meeste gevallen doen ze dit in kleine beetjes per keer! Dit komt mede doordat muizen goed in overleven zijn en kijken of ze na het beetje voedsel wat ze genuttigd hebben niet ziek worden. Hierdoor kunnen ze in één avond en nacht meerdere levensmiddelen van ons beschadigen en mogelijk besmetten.

Muizen schade door geuroverlast

Daar gaan we weer! Doordat muizen overal plassen en poepen waar ze lopen kunt u na verloop van tijd geuroverlast gaan ondervinden. Vooral bij een grote muizenkolonie kan dit een nare lucht opleveren. Zo ruikt u niks en dan opeens heeft u een muskietachtige geur in huis die niet zomaar weggaat.

Psychologische schade door muizen

Veel mensen zijn niet bang voor muizen, of toch stiekem wel! Veel mensen hebben een schik voor muizen, niet zo zeer voor de muis zelf maar de schikreactie die het oplevert. Opeens een muis die wegschiet omdat muizen banger zijn voor ons dan wij van muizen. Ook kan men zich schamen voor een muizenplaag in huis. Muizenoverlast in uw woning of bedrijf wordt snel in verband gebracht met slechte hygiëne.

Natuurlijk speelt ook het idee mee dat iedere muis die gezien wordt staat voor meerdere muizen. Ook kan het zijn dat u een echte angst voor muizen heeft! In deze gevallen zal dit de nachtrust niet ten goede komen omdat muizen vooral bij zonsondergang tot zonsopgang actief zijn.

Vrijblijvend muizenadvies en offerte aanvragen

085-029 8511 <<

(lokaal tarief, 24/7) Aan de hand van uw postcode direct contact, in heel Nederland!

Zekerheid van een gediplomeerd muizenbestrijder voor uw gemeente. U kunt kosteloos een offerte aanvragen, vrijblijvend advies krijgen en bij spoedgevallen snel geholpen worden.

Hoofdpagina muizen bestrijden >

Webwinkel voor muizenbestrijdingspakketten >