Main content

Muizen verjagen

Muizen verjagen bij muizenoverlast. U kunt de muizen verjagen door de leefomgeving van muizen onaangenaam te maken. Als de muis geen goede schuil en/of nestelplaatsen heeft zal de muis een geschiktere locatie moeten vinden. Hoe kunnen de muizen in uw leefomgeving verjaagt worden?

Verjagen van muizen

Een onaangename leefomgeving voor muizen heeft geen:

-schuil en nestelplaatsen

-voedselaanbod

-ingangen tot uw woning of bedrijf

Zorg voor een opgeruimde omgeving, laat geen spullen of afval slingeren! Doe afval direct deponeren in een goed afsluitbare afvalemmer. Berg voedingsmiddelen afgesloten op in afsluitbare trommels en bakken. Zorgt dat muizen geen kans maken om binnen te komen, aan 5 millimeter heeft een muisje genoeg.

Muizen verjagen door geuren

Er zijn bepaalde geuren waar muizen absoluut niet van houden! Een goed voorbeeld is de geur van een kat. Muizen zullen minder snel bij u binnen treden als er een kat aanwezig is, dit is echter geen garantie. Als de muizen al eenmaal bij u binnen leven is het binnenhalen van een katachtige meestal al te laat. Dit geld ook voor de geur van bijvoorbeeld kruiden! Als de muizen al bij u binnen zijn is de kans zeer minimaal dat deze nog vertrekt.

Muizen verjagen effectief?

Muizen en vooral de huismuis > is een ware meester in overleven! Deze zoogdieren komen na de mens het meest voor, dit terwijl muizen nergens gewenst zijn. Waarom dit verhaal? Muizen laten zich niet zomaar verjagen! In veel gevallen zullen de muizen weggevangen (diervriendelijk) of bestreden moeten worden. Muizen zijn zeer hardnekkig die zich niet makkelijk laten verjagen door een geluid of geur.

Advies en offerte van een Expert

Wilt u vrijblijvend in contact komen met een lokale ongediertebestrijder bij u uit de buurt? Meer weten! > Ook zij hebben professionele producten om diervriendelijk van muizen af te komen !

Zelf muizen verjagen of vangen

Op website Informatiepunt Ongedierte kunt u alle achtergrond informatie > krijgen om zelf van de muizen af te komen. Goed materiaal is het halve werk! Kijk in de webshop > van Informatiepunt Ongedierte.