Main content

Muizen voorkomen

Voorkomen dat muizen uw huis binnendringen? Dit is de beste en diervriendelijkste oplossing tegen muizenproblemen! Ook voor een succesvolle muizenbestrijding zijn onderstaande punten zeer belangrijk, dit verhoogt de slagingskans aanzienlijk.

Hoe voorkom ik muizen?

Voorkomen van (nieuwe) muizen doet u door de leefomgeving van muizen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.

Hierbij zijn de volgende vragen belangrijk!

1) Waarom komen muizen bij ons binnen

2) Hoe komen muizen bij ons binnen

3) Waar nestelen muizen zich

1)Waarom muizen binnenkomen?

Muizen komen uw woning binnen voor voedsel, nestelplaatsen, veiligheid en in de koude periodes warmte.

  • Voedselvoorraad - Bewaar het voedsel in afgesloten hardplastic bakken, glazen potten of bijv. metalen blikken. Kortom, ervoor zorgen dat de muis niks te eten heeft! Denk ook aan de voeding van huisdieren, ook deze moeten afgesloten opgeslagen worden.

  • Hygiëne – Een muisje heeft aan een aantal kruimels voldoende! Heeft u ergens gekruimeld? Ruim dit direct op! Wees extra kritisch op uw keuken, kruimels vallen immers snel onder uw koelkast of fornuis! Maak gebruik van afsluitbare afvalemmers en ruim het afval direct op. Huisdieren? Zijn uw dieren klaar met eten, ruim het eten wat overgebleven of gekruimeld is direct op.

2)Hoe muizen binnenkomen

Muizen komen uw huis binnen door gaten, naden en kieren! Aan 5 millimeter ruimte zoals onder deuren, kozijnen en ventilatieopeningen hebben muizen genoeg om binnen te dringen! Uw woning moet muisdichtgemaakt worden, in veel gevallen kunt u dit zelf doen.

Hoe maak ik mijn woning muisdicht?

Het huis van wering voorzien is in de meeste gevallen een vrij eenvoudige klus. Zie hieronder waarop u moet letten bij het muisdicht maken. Tip neem tijdens uw inspectie een potlood mee! Past ergens het potlood in of tussen? Dan kan een muis dit mogelijk ook!

voorkomen is beter dan genezen

  • Ventilatieopeningen in de gevel – ventilatieopening in uw gevel controleren, is de ruimte niet groter dan 0,5 cm? Controleer ook vooral de stootvoegen in de muren, vaak komen muizen hierlangs bij u binnen. Bij het muisdicht maken van ventilatieopening mag de ventilerende werking niet verloren gaan! Ventilatieopening muisdicht maken kunt u doen met bijenbekjes en/of horrengaas.

  • Kieren onder deuren - Past uw potlood aan de onderkant tussen de kier van de deur en het kozijn? Dus is de ruimte 5 millimeter of groter? Muizen kunnen via deze kier bij u binnendringen! Oplossing – Plaats een deurborstel om ongewenst bezoek via de spleet van een buitendeur te voorkomen!

  • Kieren naast kozijnen en gaten in muren – Controleer de ruimtes tussen kozijnen en muren, spleten in muren, let ook op oude boorgaten. Oplossing – Naden, kieren en gaten kunnen gedicht worden met een speciale muizenkit.

  • Dakranden – Ook via openingen in de dakrand kunnen muizen binnendringen, ook deze gaten , naden en/of spleten kunnen gedicht worden met muizenkit en/of horrengaas.

  • Plantenbegroeiing – Voorkom plant en boombegroeiing tegen uw woning aan. Langs deze begroeiing kunnen muizen makkelijk en beschut uw gevel betreden. De voorkeur heeft zelfs geen begroeiingen tegen het huis aan zoals, planten, struiken, enz. Dit zijn voor de muis goede schuil en nestelplaatsen.

3)Waar muizen nestelen?

Muizen nestelen zich bij voorkeur op plaatsen met een nauwe in en uitgang op een veilige plaats zo dicht mogelijk bij een voedselbron! Als u de voedselbron voor muizen saneert, en een vrije doorgang (groter dan 5 millimeter) tegengaat wordt de kans op muizen in huis al aanzienlijk minder.

Voor alle gemeentes in Nederland! Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies, een gratis offerte of als u direct geholpen wilt worden.

085-029 8511 <<

(lokaal tarief, 24/7) Aan de hand van uw postcode direct contact. Ook bedrijven mogen gebruik maken van deze landelijke service.

Zelf uw woning of pand muisdicht maken?

Een goed product is het halve werk, kijk in de webshop van Informatiepunt Ongedierte! Muizenwering aanschaffen >