Main content

Muizenklem

Muizen vangen met krachtige muizenklemmen, ook wel slagklemmen genoemd is een prima methode. Met een muizenklem wordt de muis gelokt met bijvoorbeeld pindakaas, chocolade of een professionele muizen lokstof.

lokstof >>

Een professionele muizenklem is zeer gevoelig en krachtig waardoor de muis in één klap dood is.

Zelf muizen bestrijden?

Werk professioneel en veilig met de producten van de professional! Kijk in de webshop van:

ONGEDIERTEBESTRIJDENSHOP.NL >

Werkt een muizenklem?

Het voordeel van muizen vangen met muizenklemmen of diervriendelijke muizenvallen > is dat er geen gif gebruikt hoeft te worden! Het nadeel van een muizenklem voor sommige mensen is dat de dode muis uit de klem verwijderd dient te worden. Bij de (professionele) muizenklemmen kunnen muizen op een gemakkelijke manier verwijderd worden. Ook zijn deze muizenklemmen van hardplastic waardoor deze keer op keer te gebruiken is en makkelijk schoon te maken.

Zijn muizenklemmen veilig?

Soms wordt er getwijfeld over de veiligheid van muizenklemmen bij bijvoorbeeld de aanwezigheid van kinderen of huisdieren. Hier moet u zeker voor oppassen, als een kind met zijn of haar vingers tussen een muizenklem terecht komt wordt dit zeker als pijnlijk ervaren. Voor extra veiligheid en effectiviteit raden wij muizenklemmen in een afsluitbare muizendoos aan! Maak gebruik van de materialen waarmee de professional ook werkt.

Muizenklemmen in een muizendoos

De muizenklem wordt hierbij in een hard plastic muizendoos geklikt, waarin de muizenklem simpel op scherp gezet kan worden. Deze veilige muizendoos is afsluitbaar en alleen te openen met een sleutel. De muizenklem zit dus volledig afgeschermd voor kindervingers of bijvoorbeeld nieuwsgierige katten!

Doordat de krachtige klem afgeschermd in de muizendoos bevestigt is worden de muizen buiten het gezichtsveld van kinderen of bezoek gevangen. Een ander voordeel van een klem in een afgesloten muizendoos is dat de muis zich hierin veiliger voelt en eerder naar de lokstof gaat. Muizen hebben in de natuur veel vijanden, ook vanuit de lucht. In een muizendoos is de muis aan alle kanten beschermd voor gevaar van buitenaf. Terwijl het grootste gevaar voor de muis nu heel dichtbij is natuurlijk, de professionele muizenklem met aantrekkelijke lokstof, pindakaas, chocolade of iets anders lekkers.

Voordelen muizenklem

-geen gif in huis

-milieu vriendelijk

-vaak doeltreffend

-herbruikbaar

-de dode muis kan gelijk verwijdert worden (gaat niet ergens liggen stinken)

-op veel plaatsen in huis toe te passen

-geen kans op resistente muizen

-professionele muizenklemmen zijn zeer krachtig waardoor de muis in één klap dood is (geen lange lijdensweg)

-geen kans op doorvergiftiging aan bijvoorbeeld de kat of roofvogels

Voordelen muizenklem in muizendoos

-bovenstaande voordelen

-veiliger voor de omgeving

-muizen worden buiten het gezichtsveld gevangen

-meestal nog effectiever dan een muizenval alleen

-kan ook veilig buiten toegepast worden (buiten mag geen gif gebruikt worden i.v.m. doorvergiftiging aan vogels enz.)

Nadelen muizenklem

-dode muis moet verwijderd worden uit de klem

Ga naar Muizen bestrijden >