Main content

Resistente muizen

Resistente muizen zijn muizen die ongevoelig zijn geworden voor een bepaald muizengif. Met andere woorden kunnen deze muizen muizengif eten, of veel meer muizengif eten zonder hieraan dood te gaan.

Hoe worden muizen resistent?

Muizen worden resistent door een verkeert gebruik van muizengif. Het moderne >> muizengif is een multidosismiddel, hierbij moeten muizen meerdere keren eten om hiervan dood te gaan. Als een muizengif in onvoldoende hoeveelheid aangeboden wordt zijn deze middelen op voordat alle muizen bestreden zijn! De muizen bouwen hierdoor een resistentie voor het gebruikte muizen gif op wat ze onvoldoende hebben binnen gekregen.

Muizen kunnen dus resistent worden voor muizengif bij onjuist gebruik. Dit is eigenlijk goed te vergelijken met een antibioticakuur die niet af gemaakt wordt, de overgebleven bacteriën bouwen resistentie op tegen die antibioticakuur. Een volgende keer zal een ander middel nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Voorkomen van resistente muizen in huis!

Muizen bestrijden met muizengif is bij juist gebruik meestal een snelle & doeltreffende manier om van een muizenplaag af te komen. Bestrijden met muizengif betekend dat het muizengif altijd verkrijgbaar moet zijn voor de muizen, dit is dus zeer belangrijk! U wilt immers het muizenprobleem oplossen en niet groter maken. Pas als er totaal niet meer van het muizengif gegeten wordt mag deze verwijderd worden!

Kenmerken resistente muizen:

-blijvende grote afname muizengif

-Geen dode muizen of aparte lucht in huis

Let op! Muizen moeten sowieso 3 tot 10 dagen van muizengif eten om hieraan te overlijden. De eerste doden muizen worden pas na 3 tot 5 dagen gevonden. Verwacht dus niet binnen één dag van uw muizen af te zijn, wonderen bestaan niet. Ook kan het voorkomen dat de muizen wel bestreden worden maar u geen dode exemplaren tegenkomt.

Resistente muizen in huis, wat nu?

Blijven de muizen maar van het muizengif eten zonder dat dit er minder worden, na 10 dagen nog geen dode muizen, geen apart luchtje in huis of geen mindere afname van het muizengif? Zet een ander muizengif in met een andere werkzame stof.

Maak muizen niet sterker dan dat ze al zijn!

Hoofdpagina >> Muizenoverlast bestrijden

U twijfelt? Zelf muizen bestrijden of laten besrijden?

(24/7 vrijblijvend advies en offerte)

Toch eerst liever geheel vrijblijvend in contact komen met een lokale ongediertebestrijder bij u uit de buurt? >> Vrijblijvend Advies en Offerte.

INFORMATIEPUNT ONGEDIERTE helpt! Het is onze uitdaging dat u na het bezoek aan deze website weet wat het beste bij u past. Gaat u het plaagdier zelf bestrijden of laat u dit doen door een lokaal expert?

>>Producten muizenbestrijding