Main content

Zelf ratten bestrijden

Ratten door uw woning? De aanwezige ratten bij u thuis beschadigingen niet alleen uw woning door hun knaagschade, urine en uitwerpselen. Ook zijn ratten een >> risico voor onze gezondheid! Zo waren vroeger ratten de verspreiders van de Pest. Pas vooral op in de nabijheid van vatbare mensen voor virussen, in uw keuken, voorraadkasten en speelplaatsen van de kinderen.

Ratten door het huis

Een rat in huis, wat nu? Op deze pagina krijgt u veel informatie, tips & advies om zelf ratten te bestrijden. Door deze achtergrondinformatie met de professionele producten uit de webshop >> www.ongediertebestrijdenshop.nl kunt u daadkrachtiger optreden! U kunt geld besparen op duren bezoeken van een ongediertebestrijdingsbedrijf, pak wel het rattenprobleem direct goed aan.

Vanzelfsprekend kunnen wij u ook geheel vrijblijvend doorverwijzen met de lokale rattenbestrijder bij u uit de buurt! Wilt u >> Vrijblijvend Advies en Offerte? (24/7 in geheel Nederland)

Zelf ratten bestrijden:

Lees over >> Ratten diervriendelijk wegvangen

Lees over >> Ratten bestrijden met rattenklemmen

Lees over >> Ratten bestrijden met rattengif

Wel of geen ratten in huis?

Ratten kunnen op diverse manieren waargenomen worden. U heeft een rat zien lopen, er zijn rattenkeutels aangetroffen, in de avond en nacht hoort u krassende geluiden, een piepend geluid of worden er verpakkingen aangevreten? Meer over >> Ratten in huis herkennen

Richten ratten schade aan in huis?

Of ratten schade aanrichten? Deze knaagdieren kunnen flinke knaagschades aanrichten aan hout, plastic, uw meubilair en elektrische bekabeling. In het ergste geval kunnen knaagschades van ratten aan elektrische kabels kortsluiting en brand tot gevolg hebben! >> Rattenschade in huis. Ratten richten zeker schades aan in uw woning zoals, vervuiling door urine en uitwerpselen en na verloop van tijd geuroverlast. Ook maken ratten nesten van het isolatiemateriaal in uw woning.

Rattenplaag in huis voorkomen

Heeft u nog geen ratten in huis? Voorkomen is beter dan genezen! Heeft u deze onaangename gasten al binnen zitten? Tijdens het bestrijden van ratten is het zeer belangrijk dat uw woning ratdicht is gemaakt! Voorkom nieuwe aanwas tijdens de bestrijding of het wegvangen van ratten, een rat heeft maar 1 cm nodig om bij u binnen te komen.

Bij het wegvangen of bestrijden van ratten is het voorkomen van nieuwe onaangename gasten belangrijk. In de meeste gevallen is het rat dichtmaken van een woning een vrij eenvoudige klus met de juiste weringsmiddelen en ons advies. Ratten hebben maar 1 cm nodig om toegang tot onze woningen te krijgen! “Voorkomen is beter dan bestrijden” >> Voorkom dat ratten uw woning binnen dringen.

Voedsel ontnemen van ratten

Ratten kunnen aangetrokken worden door onze levensmiddelen, kruimels, het voer van onze huisdieren enz.. Ook tijdens een bestrijdingsactie of het diervriendelijk wegvangen van ratten is het cruciaal dat onze etenswaren onbereikbaar zijn voor ratten. Berg uw levensmiddelen op in metalen blikken of hard plastic bakken. Meer over >> Wat eten ratten.

Hoe bestrijd ik ratten

Een rattenplaag moet vanaf het begin goed aangepakt worden zoals een professioneel ongedierte bestrijder dit doet. In deze >> webshop met producten voor rattenbestrijding worden de professionele mechanische klemmen aangeboden die ook door de beroeps ongediertebestrijders gebruikt worden. Zelf ratten bestrijden als een proffesional. Goed materiaal is het halve werk!

Rattengif

Bij een professioneel ongediertebestrijder zitten altijd meerdere bezoeken aan een rattenbestrijding met rattengif vast. Dit is om >> resistente ratten te voorkomen en wettelijk verplicht voor een beroepsbestrijder! U kunt dus geld besparen door het zelf doeltreffend bestrijden van ratten! LET OP!! Maak het rattenprobleem niet erger.

Als u zelf ratten gaat bestrijden kunt u hier beter krachtige rattenklemmen of rattenvallen voor gebruiken. Ratten bestrijden met gif is voor de professional. Goed rattengif is niet meer verkrijgbaar voor particulieren, neem bij flinke rattenoverlast contact op met een gediplomeerd ongediertebestrijder.

Rattenplaag in huis?

Heeft u een rattenplaag in huis? Neem direct contact op met een goede ongediertebestrijder bij u uit de buurt! >> klik hier voor Vrijblijbend Advies en Offerte! (Landelijke dekking, via telefoon of contactformulier, 24/7)

Terug naar Home >> informatiepunt Ongedierte

Zelf ratten bestrijden

Kijk ook:

.>> rattenkeutels herkennen

.>> Meest voorkomende rat

.>> Zwarte rat