Main content

Motten Bestrijden

Motten kunnen in uw woning schade toebrengen aan mens, stoffen kleding, leer, bont en tapijt. De meest voorkomende soorten die in Nederland aangetroffen worden zijn motmugjes, ook wel rioolmot genoemd en de kledingmot.

Motmug

Deze mot leeft in het riool, bij een openverbinding van het riool komt dit vliegende insect in uw woning terecht. Is het riool beschadigt of bij een droog waterslot ontstaat een openverbinding. Omdat de motmugjes uit het riool komen kunnen u of uw gezinsleden in aanraking komen met voor de mens schadelijke bacteriën.

Kledingmot

Vooral textiel dat voor langere tijd op een donkere plek ligt opgeslagen loopt het meeste kans op aantasting. De kledingmot tast eiwithoudende vezels zoals wol, leer, bont en veren aan. Anderen voorkomende motten in Nederland zijn: pelsmot, bruine huismot en de witkopmot.

Binnenkort meer informatie over deze soorten motten op Informatiepunt Ongedierte.

Mottenbestrijding

085-029 8511 <<

(lokaal tarief, 24/7 vrijblijvend advies en offerte)

Motten zoals motmuggen zijn zeer onhygiënisch! Accepteer geen motten in uw woning of bedrijf. Voor een blijvend resultaat zal de kern van het probleem aangepakt moeten worden. Maak gebruik van het landelijke telefoonummer hierboven of kosteloos via het contactformulier.

Heeft u van andere vliegende insecten overlast? Ongedierte herkennen >