Main content

Ratten & Gezondheidsrisico’s

Als u een rattenplaag in of om uw huis heeft moet deze snel bestreden of weggevangen worden. Ratten veroorzaken niet alleen >> knaagschade aan uw pand maar kunnen ook ziektes verspreiden.

Feit - Ratten in of rondom uw leefomgeving is onhygiënisch en een extra risico voor uw gezondheid.

Welke ziektes kunnen ratten verspreiden?

• Ziekte van Weil – Deze ziekte wordt vooral door knaagdieren verspreid door hun urine. Dit kan ook door rattenurine vervuilde oppervlaken of aarde zijn.

• Hantavirus – virusoverdracht kan plaatsvinden door het inademen van zwevende virusdeeltjes afkomstig van knaagdieren.

• De Pest – Vroeger waren ratten de grote verspreider van de pest.

• Rattenbeetkoorts – dit kan overgebracht worden door een beet van een rat of de urine. Rattenbeetkoorts is vrij zeldzaam.

• Psychische schade – Angst voor ratten komt veelvuldig voor, vooral als de ratten in onze leefomgeving komen wordt dit gevoel versterkt! (rattenfobie) Psychische schade kan ook ontstaan door het schaamtegevoel, ratten in huis wordt snel in verband gebracht met slechte hygiëne.

Hoe ratten ziektes verspreiden?

Door zwevende virusdeeltjes afkomstig van de rat en via hun speeksel, urine en uitwerpselen. Overal waar de rat loopt zorgt hij voor verhoogt gezondheidsrisico. Ratten laten hun urine en uitwerpselen vrij te loop waar zij komen. Ook door het mee-eten van onze levensproducten kunnen ratten het voedsel besmetten met speeksel of hun uitwerpselen.

Ratten in huis? Was uw handen regelmatig!

Was regelmatig uw handen bij rattenoverlast. Door het aanraken van door ratten besmette plaatsen kunt u besmet raken. Was dus vooral uw handen voor het eten, drinken en bijv. voor het roken. Pas op met wondjes op uw huid, bescherm deze goed tegen omgevingsvuil. Voorkomen is beter dan genezen! Pas ook op met uw huisdieren, ook zij kunnen ziek worden door de virussen, bacteriën en parasieten van ratten.

Werk met handschoenen aan tijdens het schoonmaken! Was goed uw handen! Pas op met wondjes! Pas op met uw huisdieren!

Terug Hoofdpagina >> Ratten bestrijden

Wilt u de ratten zelf bestrijden? >> Online winkel rattenbestrijding

Wilt u de ratten laten bestrijden? >> Ratten laten bestrijden!

INFORMATIEPUNT ONGEDIERTE HELPT!

Wilt u alleen informatie, gaat u de ratten zelf bestrijden of laten bestrijden? Onze uitdaging is dat u weet wat het beste bij u past na het bezoek aan deze website!