Main content

Ratten schade

Ratten kunnen ook flinke knaagschade veroorzaken, zowel direct zichtbare knaagschade als onzichtbare knaagschade. De tanden van ratten groeien continu. Deze moeten een heel rattenleven bijgehouden worden door te knagen aan materialen zoals plastic, hout, beton en bijvoorbeeld aluminium.

Knaagschade ratten - Kenmerken Ratten schade

Op hardere materialen kunt u twee evenwijdige groeven aantreffen. De groeven zijn ongeveer 4 millimeter uit elkaar. Ziet u dat de groeven 2 millimeter uit elkaar zijn bestaat de kans dat u >> muizenoverlast heeft

Rattenschade die direct zichtbaar is

Als u rattenoverlast heeft kunt u een aantal zichtbare schades constateren. Als u buiten overlast heeft van bruine ratten kunnen zij hollen veroorzaken in uw tuin. Zowel binnen als buiten knagen ratten erop los, zo kunnen ze knaagschade veroorzaken aan verpakkingsmateriaal, meubels, bekleding en elektrische kabels van apparaten.

Niet direct zichtbare schade door ratten

Ratten zijn echte nachtdieren die zich goed schuil kunnen houden. Als de zon onder is komen ratten tot leven. Doordat ratten veelal verscholen leven wordt er schade aangebracht die niet gelijk opvalt. Denk hierbij aan knaagschade aan de constructie van panden, knaagschade aan elektrische kabels tussen wanden, in kruipruimtes enz. Ook worden de schuil en nestelplaatsen flink vervuild met buiksmeer, keutels en urine. Voor het bouwen van nesten is het isolatiemateriaal van onze huizen en panden een geschikte bijkomstigheid van het leven bij ons binnen.

Rattenschade in de vorm van geuroverlast

Een ammoniak achtige geur in huis? Dit is een kenmerkende geur die ratten kunnen veroorzaken. Hoe dichter u bij de sterke geur in de buurt komt hoe dichter de ratten in de buurt zijn. Vooral in kruipruimtes, kelder en in of onder kasten kan deze vervelende rattengeur geroken worden. De geuroverlast wordt veroorzaakt door de rattenurine, rattenuitwerpselen en de geur van de ratten zelf. Ratten hebben een slecht zicht waardoor de kenmerkende geur gebruikt wordt als een soort navigatie. Overal waar ze lopen enz. wordt er geur achtergelaten.

Andere bezoeker van deze pagina bekeken ook:

Meer >> Ratten voorkomen

Meer >> Ratten herkennen

Terug >> Hoofdpagina Ratten in huis

Home Informatiepunt Ongedierte >> Algemeen

Wilt u zelf de ratten gaan bestrijden? >> Webshop Zelf Ratten Bestrijden