Main content

Wespen in huis

Wespen komen in huis voor doordat wespen het nest op beschutte plaatsen bouwen met een vrije uitgang naar buiten toe. Onze huizen bieden deze beschutte omgeving! Denk hierbij aan de spouwmuur, onder het dakbeschot, in de dakrand en bijvoorbeeld schuren en bijgebouwen.

Als de wespenkoningin uw woning heeft uitgekozen voor het bouwen van het wespennest valt dit nog niet op. Na enige tijd is het wespennest zo groot als een golfbal en neemt plotseling de nestbouw gestaagd toe. Het wespennest kan uitgroeien tot een familie met 5000 en meer wespen.

Vooral aan het einde van de zomer loopt u steeds meer risico om gestoken te worden door de wespen. In deze periode worden de wespen steeds agressiever en wordt de drang naar onze zoetigheden steeds groter.

Trage wespen in huis

Treft u vooral trage wespen aan in huis? Deze wespen zijn waarschijnlijk verzwakt doordat ze niet genoeg voeding of water binnen krijgen. Toch moet u ook oppassen voor deze verzwakte exemplaren! Ook door een verzwakte wesp kunt u, uw kinderen of huisdieren gestoken worden door hier bijvoorbeeld op te gaan staan of bij het wegpakken van iets.

Wespenbestrijding in huis

Gaat u de wespen zelf bestrijden << of laat u dit liever doen door een gediplomeerd wespenbestrijder voor uw gemeente? Direct vrijblijvend advies en offerte <<