Main content

Wespennest herkennen

Wespennesten hebben papierachtige wanden omdat deze gebouwd worden door gekauwd papier en hout. Een beginnend wespennest is zo groot als een golfbal die naarmate de wespenpopulatie groeit naar buiten wordt uitgebouwd.

Een wespennest kan wel uitgroeien tot 5000 wespen en meer! Hierdoor is het verstandig om het wespennest direct te laten bestrijden als deze wordt ontdekt op een ongewenste plaats. Wespennesten worden vooral gebouwd op plaatsen met beschutting zoals in spouwmuren, schuren, bijgebouwen, in en onder dakranden, onder dakpannen en bijvoorbeeld op zolder.

Herkennen van een wespennest

Als u veel wespenoverlast ervaart in uw woning of tuin is de kans groot dat er in uw nabije omgeving een wespennest bevindt. Vooral in het begin van de zomer kan het lastig zijn het nest te ontdekken als deze bijvoorbeeld op een hoger gelegen plaatst gebouwd wordt.

Kijk goed naar de aanvliegroute van wespen om de plaatst van het wespennest te ontdekken. Twijfelt u, of heeft u liever direct hulp van een gediplomeerd specialist voor uw gemeente? Informatiepunt Ongedierte helpt! Landelijke dienst - Klik op de link voor vrijblijvend advies en offerte << (24/7 Contact opnemen via telefoon of mail) Ook bedrijven mogen gebruik maken van deze dienst.

Hoofdpagina wespen <<

Wilt u meer informatie over:

  • Wespennest in huis <<

  • Wespenest op zolder <<

  • Wespennest in de spouwmuur <<

  • Wespennest in de dakgoot <<

  • Wespennest in de grond <<

Een wespennest bestrijden is werk voor een gediplomeer wespenbestrijder - Zelf een wespennest bestrijden kan alleen met goede persoonlijke beschermingmiddelen, neem geen onnodig risico! Gaat u zelf de wespen bestrijden doe dit dan veilig. Kijk in de online winkel van Ongedertebestrijdenshop.nl voor het bestrijdingspakket wespen <<